ForsideSøskende fortællerForældre fortællerErfaringer fra fagfolkHjælp og støtte

Forældre fortæller

I menuen til venstre, kan du se filmklip, hvor fem forældre fortæller om deres oplevelser.

Du kan downloade udskrifter af de enkelte interviews i fuld længde, ved at klikke på forældrenes navne nedenfor.

Claus er far til Julie og Thomas, 16 år og tvillinger. Julie blev skadet i forbindelse med en narkose, da hun var 5 år og har siden skaden lidt af bl.a. epilepsi, problemer med social forståelse, kognitive skader og hormonelle forstyrrelser.

Dorthe er mor til Simon 12 år og Victor 15 år. Simon er født med en hjertefejl og en kromosomfejl. Simon har blandt andet taleproblemer.

Le er mor til Amanda 15 år og til Josefine 11 år. Amanda har en spastisk lidelse.

Lene er mor til Rasmus, 6 år og til Caroline, 8 år. Rasmus er multihandicappet og har en hjerneskade, der hedder frontal holoprophensaly. Storesøster Caroline elsker sin lillebror højt, men til tider synes hun, at han er en belastning, fordi han kræver så meget opmærksomhed.

Pia er mor til Thomas, 16 år og til Maria, 21 år. Thomas er udviklingshæmmet med et mentalt funktionsniveau svarende til ca. 7 år. Thomas er præget af hyperaktivitet, angst, rum-/retningsforstyrrelser, sociale og kognitive vanskeligheder. Han har autistiske træk og tarmsygdommen megacolon. Storesøster Maria er flyttet hjemmefra i 2009 og bor nu med sin kæreste.