ForsideSøskende fortællerForældre fortællerErfaringer fra fagfolkHjælp og støtte

Til forældre

Der findes en række pjecer, bøger og film som handler om børn, der har søskende med handicap, fysisk eller psykisk sygdom. Her finder du et udpluk af dem, der henvender sig til voksne:

“Så himmelsk anderledes”
Filmen skildrer den 12 årige Rebecka og hendes lillebror Jonathan, som har en svær hjerneskade. Rebecka kæmper med skolekammeraternes stirrende blikke, voksenverdenens medlidenhed og sine egne modstridende følelser. Filmen er skrevet og instrueret af René Bo Hansen og Katarina Boberg. Katarina er mor til Rebecka og Jonathan. “Så himmelsk anderledes” er produceret af Nordstjernefilm & TV og Pimento Film & Produktion. Du kan se klip fra filmen under søskende fortæller. Kom bag om filmen og bestil den på www.nordstjernefilm.dk.

“Ensam på Innsidan”
En bog af Ann-Marie Alwin. I bogen fortæller børn, unge og voksne om det svære ved at vokse op med en bror med handicap, fysisk eller psykisk sygdom. Bogen er fra 2008 og udgivet af CURA Bökforlag AB. Du finder citater fra bogen under søskende fortæller.

”Dit raske barn”
En pjece af Charlotte Munk. Pjecen er rettet mod forældre til kræftsyge børn med raske søskende. Pjecen handler om, hvordan de raske børn reagerer og hvilke ændringer de oplever, når deres bror eller søster får konstateret kræft. Hent pjecen her.

“Søskende til psykisk syge”
En undersøgelse af søskende til mennesker med psykisk sygdom. Projektet er gennemført af Center for Evaluering. Undersøgelsen formidler unge og voksnes oplevelser af at have søskende med psykisk sygdom. Den samlede rapport kan downloades her.