ForsideSøskende fortællerForældre fortællerErfaringer fra fagfolkHjælp og støtte

Sorg

Mange søskende til børn med handicap eller sygdom føler på et tidspunkt sorg over den bror eller søster de aldrig fik.

I filmklippet fra “Så himmelsk anderledes” fortæller Rebecka at hun ville ønske hendes bror Jonathan var ligesom alle andre børn og kunne gå i en almindelig skole.

Hvad siger andre børn om sorg?

Erik 13 år bror til Anton 9 år med Aspergers Syndrom:

Han kan ikke lege med andre, som jeg kan. Hvis de er søde ved ham, så skal han være sød mod dem, men det forstår han ikke! Jeg har ondt af ham, fordi han laver de samme fejl om og om igen. Han får måske ikke nogen kammerater, når han bliver ældre og det ville jo ikke være sjovt.

Axel 13 år bror til Sanna 15 år med Tourettessyndrom og autisme:

Da jeg var yngre, ville jeg have en storesøster, som hjalp mig med mine lektier, bagte chokoladeboller og som var sød og som jeg kunne have det sjovt med. Det havde mine kammerater. I stedet kunne hun finde på at sidde i gården med en kammerat og skrige det grimmeste ,hun kunne tænke på, når jeg kom ud for at lege. Jeg gik ikke ud i gården i over et år.

Malin 15 år søster til Kristina 13 år med ADHD:

Vi blev rigtigt kede af det, når hun ikke blev inviteret til visse klassekammeraters fødselsdage. Hun var den eneste, der ikke måtte komme. En af kammeraterne, som havde fødselsdag, ville gerne have, at Kristina skulle med, men hendes mor sagde nej. Og hun var endda børnepsykolog! Hun burde have forstået, hvordan det føltes for Kristina og også for os.